Constructieberekening draagmuur

Een constructieberekening laten maken voor jouw draagmuur?

Vanaf €375,-Binnen 5 dagen geleverd

Ben je van plan een draagmuur (gedeeltelijk) te verwijderen? Dan heb je een constructief ontwerp nodig om te voldoen aan alle regelgeving en het verkrijgen van een vergunning. De constructieberekening voor een draagmuur garandeert dat je de draagmuur veilig, vakkundig en snel kunt laten verwijderen. Je ontvangt bij ons een compleet berekeningsrapport volgens de nationale normen, een tekening op schaal en de gegevens voor een detailberekening voor de staalleverancier binnen 5 werkdagen. Hierdoor ben je goed voorbereid en heb je alle benodigdheden voor de aannemer en andere betrokkenen op orde.

Offerte aanvragen
constructieberekening dragende wand

Is een constructieberekening voor het verwijderen van mijn draagmuur verplicht?

Bij een draagmuur verwijderen wordt de draagconstructie van de woning aangepast. Wanneer de draagmuur niet op de juiste manier wordt verwijdererd, loopt je het risico dat er scheuren, verzakkingen of erger ontstaan. Om dit soort gevaarlijke situaties te voorkomen, heeft de overheid in het besluit omgevingsrecht vastgelegd dat er altijd een vergunningsplicht is bij een draagmuur verwijderen. Er is dus ook een vergunning nodig wanneer er wordt gekozen om een deur in een draagmuur te maken. De constructieberekening voor de dragende muur is het belangrijkste deel van de vergunningsaanvraag. Aan de hand van deze constructieberekening beoordeelt de gemeente of jouw huis veilig is.

Wat wordt er berekend in een constructieberekening draagmuur?

Bij een constructieberekening voor een dragende wand wordt een berekening gemaakt van de constructie die de opening in de wand moet vervangen. Dit is vaak een combinatie van een stalen balk in het plafond, een verticale kolom en/of een stabiliserende onderlaag voor de fundering. Na het maken van de constructieberekening verwerkt de constructeur het berekende resultaat op de constructietekening. Dankzij deze constructietekening heeft de aannemer zicht op welke bouwmaterialen nodig zijn en hoe hij de constructie dient te plaatsen. Je kunt deze constructietekening zien als een handleiding voor de aannemer.

Waarom een constructieberekening laten maken voor jouw draagmuur?

Een goede contructeur bespaart jou kosten. Ons doel als contructeur is om ervoor te zorgen dat jij een hoge kwaliteit berekening krijgt met daarin zo min mogelijk materiaalkosten terwijl de aannemer dit wel op een goede manier kan uitvoeren. Dankzij de investering in een goede constructieberekening ben je er dus zeker van dat de totale kosten voor de draagmuur verwijderen lager zullen uitvallen.

Wanneer je ervoor kiest om een constructieberekening draagmuur te laten maken bij Constructiefgoed, ontvang je deze binnen 5 werkdagen. Heb je haast? Neem dan contact met ons op om de verdere mogelijkheden te bespreken, wij denken graag met jou mee!

Benieuwd naar de kosten? Ontvang een vrijblijvende offerte binnen 24 uur!

Veelgestelde vragen over het maken van een constructieberekening

Wat doet een constructeur?

Een constructeur toetst en berekent constructies van bouwwerken doormiddel van een constructieberekening. Denk hierbij aan bruggen, woningen, bedrijfspanden en ander type constructies. Het is de taak van de constructeur om een berekening te maken die ervoor zorgt dat de verbouwing veilig en efficient uitgevoerd kan worden door de aannemer.

Wanneer heb je een constructieberekening nodig?

Wanneer je in huis iets aan de bestaande dragende delen verandert heb je een constructieberekening nodig. Voorbeelden van deze delen zijn onder andere; vloeren, balken, daken, funderingen en wanden. 

Daarnaast is een constructieberekening ook nodig bij nieuwbouw om er zeker van te zijn dat de constructie veilig is. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld; aanbouw, dakkapel of uitbouw. 

Er wordt hierbij gekeken of jou idee voldoende sterk is zodat deze uiteindelijk niet doorzakt of erger.

Wat zijn de kosten van een constructieberekening?

De kosten van een constructieberekening hangen af van de soort van de soort constructie en de grote hiervan. Je kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen voor jou constructie.

Hoelang is de levertijd van een constructieberekening?

De levertijd van jou constructie is 5 werkdagen na akkoord van de gegeven offerte. Mocht er meer spoed bij zijn kun je contact opnemen voor de mogelijkheden. Wij denken graag met je mee.

Werken jullie constructeurs in geheel Nederland?

Onze constructeurs werken voor deel Nederland. In de meeste gevallen maken wij de constructieberekeningen op afstand. Indien er toch een locatiebezoek nodig is, regelen wij dat natuurlijk ook.

Wat heeft de constructeur nodig voor een constructieberekening?

Onze constructeurs maken de constructieberekening aan de hand van twee type bouwtekeningen. Dit zijn de orginele tekeningen van het pand, deze kan opgevraagd worden bij het gemeentearchief. Daarnaast hebben de constructeurs ook een tekening van de gewenste situatie nodig.

Hoe maakt de constructeur de constructieberekening?

De constructeur gebruikt dus twee type bouwtekeningen om de berekening te maken. Hij zorgt ervoor dat alle mogelijke belasting is doorgerekend, zodat er geen scheuren of doorbuigingen kunnen ontstaan. Hierbij houdt de constructeur ook rekening met de nodige regelgeving.

Hoe vraag ik de constructieberekening aan?

Je weet nu alles over de berekening. De laatste vraag is hoe vraag je een constructieberekening aan. Dit is eigenlijk heel simpel, dit kan bij ons! Vraag geheel blijvend een offerte aan op onze offertepagina.

Welke informatie heeft de constructeur nodig voor de berekening?

Voordat een van onze constructeurs een constructieberekening van jouw draagmuur kan maken, heeft hij de originele tekeningen van het pand nodig. Hierbij zijn vooral de constructieberekeningen van het betreffende huis van belang. Deze constructieberekeningen bevatten informatie over de fundering, de wanden, de vloeren en bijvoorbeeld het dak.

Ook is het voor ons van belang dat je op de betreffende tekening aangeeft welke dragende muur je wilt verwijderen en welke je wilt laten staan. Zo begrijpen wij precies wat jouw wensen zijn.

Draagmuur verwijderen en vergunning aanvragen?

Het is inmiddels bekend dat je altijd een vergunning moet aanvragen als je een draagmuur verwijdert. Ook al verwijdert je maar een klein deel van jouw draagmuur. Let op: de gemeente heeft 8 weken de tijd om de vergunning af te geven. Zorg er daarom voor dat je de vergunning op tijd aanvraagt.

Het aanvragen van een omgevingsvergunning is gelukkig niet zo ingewikkeld. Je moet je aanmelden via het Omgevingsloket. Vervolgens is het enige wat je hoeft te doen jouw persoonlijke gegevens uploaden, een bouwkostenraming delen en de constructieberekening indienen.

Om je te helpen bij het aanvragen van de vergunning hebben we een blog gemaakt waarin we laten zien welke stappen je moet doorlopen om gemakkelijk je eigen vergunning aan te vragen. Weet u het niet helemaal zeker? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij plannen dan een teammeeting en een van onze ontwerpers zal u helpen met uw aanvraag.

Met Constructiefgoed wordt het verwijderen van jouw draagmuur eenvoudig

Je vindt op deze pagina, maar ook op onze blog, hopelijk alle informatie om de verwijdering van jouw dragende muur (gedeeltelijk) goed voor te bereiden. Ter voorbereiding speelt een constructieberekening een belangrijke rol. Door het maken van een constructieberekening voldoe je aan de regelgeving, vermijdt je onnodige kosten en zorg je ervoor dat jouw huis veilig is.

Wij van Constructiefgoed focussen ons op het maken van constructieberekeningen voor verbouwingen. Het afgelopen jaar hebben we alleen al meer dan 500 berekeningen gemaakt voor dragende muren. Onze constructeurs hebben hierdoor alle denkbare situaties en oplossingen gezien. Het is mede dankzij deze expertise dat onze opdrachtgevers altijd een goed en efficiënt constructief ontwerp van ons krijgen. Daarnaast kunnen wij garanderen dat jij jouw vergunning krijgt!

Offerte aanvragen
constructieberekening dragende wand

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in om een vrijblijvende offerte te ontvangen. De offerte ontvang je uiterlijk binnen 1 werkdag.

Toelichting

  1. Archiefstukken. De archiefstukken kunnen worden opgevraagd bij uw gemeente. Soms kan dit online via de website, soms moet u hiervoor een afspraak inplannen.
  2. Bouwtekening. In uitzonderlijke gevallen dient u ook een bouwtekening aan te leveren. Dit is afhankelijk per gemeente.
  3. Wensen. Beschrijf of schets uw wensen. Waar moet de doorbraak komen (schetsen wat het idee is). Waar moet de opening komen. Schetsen op tekening. Aangeven van locatie doorbrak
  4. Urgentie. Wat is de urgentie van uw constructieberekening?

"*" geeft vereiste velden aan

1Contact gegevens
2Documenten
3Adres gegevens

Hulp nodig of heb je een vraag?

Wij helpen je met het verkrijgen van de juiste informatie die je nodig hebt om je goed voor te bereiden op jouw verbouwing.