Constructieberekening zonnepanelen

Een constructieberekening laten maken voor jouw zonnepanelen?

Vanaf €350,-Binnen 5 dagen geleverd

Ben je van plan zonnepanelen te plaatsen op het dak? Dan heb je een constructief ontwerp nodig om te voldoen aan alle regelgeving en het verkrijgen van een vergunning. De constructieberekening voor zonnepanelen garandeert dat je de zonnepanelen veilig, vakkundig en snel kunt laten plaatsen. Je ontvangt bij ons een compleet berekeningsrapport volgens de nationale normen, een tekening op schaal en de gegevens voor een detailberekening voor de staalleverancier binnen 5 werkdagen. Hierdoor ben je goed voorbereid en heb je alle benodigdheden voor de aannemer en andere betrokkenen op orde.

Offerte aanvragen
Constructieberekening zonnepanelen nodig voor jou huis?

Is een constructieberekening voor het plaatsen van zonnepanelen verplicht?

Bij het plaatsen van zonnepanelen wordt de draagconstructie van het dak aangepast. Wanneer de zonnepanelen niet op de juiste manier worden geplaatst, loopt je het risico dat deze van het dak vallen, zorgen voor verzakkingen of erger ontstaan. Om dit soort gevaarlijke situaties te voorkomen, heeft de overheid in het besluit omgevingsrecht vastgelegd dat er altijd een vergunningsplicht is bij zonnepanelen plaatsen. Er is dus ook een vergunning nodig wanneer er wordt gekozen om zonnepanelen op een plat dak te plaatsen. De constructieberekening voor zonnepanelen is het belangrijkste deel van de vergunningsaanvraag. Aan de hand van deze constructieberekening beoordeelt de gemeente of jouw huis veilig is.

Wat wordt er berekend in een constructieberekening zonnepanelen?

Bij een constructieberekening voor zonnepanelen wordt een berekening gemaakt van de constructie op het dak zodat er zonnepanelen geplaatst kunnen worden. In een aantal gevallen wordt er ook berekend op welke manier het dak versterkt moet worden, zodat er überhaupt zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Bij het opzetten van de constructieberekening voor zonnepanelen worden de volgende onderdelen nagelopen:

  • Dragende wanden
  • Controle van funderingen
  • Dakconstructie
  • Spanten
  • Vloerconstructie

Dankzij de constructietekening van het pand weet jij precies hoeveel zonnepanelen je waar kunt plaatsen.

Waarom een constructieberekening laten maken voor jouw zonnepanelen?

Een goede contructeur bespaart jou kosten. Ons doel als contructeur is om ervoor te zorgen dat jij een hoge kwaliteit berekening krijgt met daarin zo min mogelijk materiaalkosten terwijl de aannemer dit wel op een goede manier kan uitvoeren. Dankzij de investering in een goede constructieberekening ben je er dus zeker van dat de totale kosten voor het plaatsen van zonnepanelen  lager zullen uitvallen.

Wanneer je ervoor kiest om een constructieberekening zonnepanelen te laten maken bij Constructiefgoed, ontvang je deze binnen 5 werkdagen. Heb je haast? Neem dan contact met ons op om de verdere mogelijkheden te bespreken, wij denken graag met jou mee!

Benieuwd naar de kosten? Ontvang een vrijblijvende offerte binnen 24 uur!

Veelgestelde vragen over het maken van een constructieberekening

Wat doet een constructeur?

Een constructeur toetst en berekent constructies van bouwwerken doormiddel van een constructieberekening. Denk hierbij aan bruggen, woningen, bedrijfspanden en ander type constructies. Het is de taak van de constructeur om een berekening te maken die ervoor zorgt dat de verbouwing veilig en efficient uitgevoerd kan worden door de aannemer.

Wanneer heb je een constructieberekening nodig?

Wanneer je in huis iets aan de bestaande dragende delen verandert heb je een constructieberekening nodig. Voorbeelden van deze delen zijn onder andere; vloeren, balken, daken, funderingen en wanden. 

Daarnaast is een constructieberekening ook nodig bij nieuwbouw om er zeker van te zijn dat de constructie veilig is. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld; aanbouw, dakkapel of uitbouw. 

Er wordt hierbij gekeken of jou idee voldoende sterk is zodat deze uiteindelijk niet doorzakt of erger.

Wat zijn de kosten van een constructieberekening?

De kosten van een constructieberekening hangen af van de soort van de soort constructie en de grote hiervan. Je kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen voor jou constructie.

Hoelang is de levertijd van een constructieberekening?

De levertijd van jou constructie is 5 werkdagen na akkoord van de gegeven offerte. Mocht er meer spoed bij zijn kun je contact opnemen voor de mogelijkheden. Wij denken graag met je mee.

Werken jullie constructeurs in geheel Nederland?

Onze constructeurs werken voor deel Nederland. In de meeste gevallen maken wij de constructieberekeningen op afstand. Indien er toch een locatiebezoek nodig is, regelen wij dat natuurlijk ook.

Wat heeft de constructeur nodig voor een constructieberekening?

Onze constructeurs maken de constructieberekening aan de hand van twee type bouwtekeningen. Dit zijn de orginele tekeningen van het pand, deze kan opgevraagd worden bij het gemeentearchief. Daarnaast hebben de constructeurs ook een tekening van de gewenste situatie nodig.

Hoe maakt de constructeur de constructieberekening?

De constructeur gebruikt dus twee type bouwtekeningen om de berekening te maken. Hij zorgt ervoor dat alle mogelijke belasting is doorgerekend, zodat er geen scheuren of doorbuigingen kunnen ontstaan. Hierbij houdt de constructeur ook rekening met de nodige regelgeving.

Hoe vraag ik de constructieberekening aan?

Je weet nu alles over de berekening. De laatste vraag is hoe vraag je een constructieberekening aan. Dit is eigenlijk heel simpel, dit kan bij ons! Vraag geheel blijvend een offerte aan op onze offertepagina.

Welke informatie heeft de constructeur nodig voor de berekening?

Voordat een van onze constructeurs een constructieberekening van jouw zonnepanelen kan maken, heeft hij de originele tekeningen van het pand nodig. Hierbij zijn vooral de constructieberekeningen van het betreffende huis van belang. Deze constructieberekeningen bevatten informatie over de fundering, de wanden, de vloeren en bijvoorbeeld het dak.

Ook is het voor ons van belang dat je op de betreffende tekening aangeeft waar je de zonnepanelen wilt plaatsen. Zo begrijpen wij precies wat jouw wensen zijn.

Zonnepanelen plaatsen en vergunning aanvragen?

Het is inmiddels bekend dat je soms een vergunning moet aanvragen als je zonnepanelen wilt plaatsen. Ook al wilt je maar een minimaal aantal plaatsen. Let op: de gemeente heeft 8 weken de tijd om de vergunning af te geven. Zorg er daarom voor dat je de vergunning op tijd aanvraagt.

Het aanvragen van een omgevingsvergunning is gelukkig niet zo ingewikkeld. Je moet je aanmelden via het Omgevingsloket. Vervolgens is het enige wat je hoeft te doen jouw persoonlijke gegevens uploaden, een bouwkostenraming delen en de constructieberekening indienen.

Om je te helpen bij het aanvragen van de vergunning hebben we een blog gemaakt waarin we laten zien welke stappen je moet doorlopen om gemakkelijk je eigen vergunning aan te vragen. Weet u het niet helemaal zeker? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij plannen dan een teammeeting en een van onze ontwerpers zal u helpen met uw aanvraag.

Met Constructiefgoed wordt het plaatsen van jouw zonnepanelen eenvoudig

Je vindt op deze pagina, maar ook op onze blog, hopelijk alle informatie om de plaatsing van jouw zonnepanelen goed voor te bereiden. Ter voorbereiding speelt een constructieberekening een belangrijke rol. Door het maken van een constructieberekening voldoe je aan de regelgeving, vermijdt je onnodige kosten en zorg je ervoor dat jouw huis veilig is.

Wij van Constructiefgoed focussen ons op het maken van constructieberekeningen voor verbouwingen. Het afgelopen jaar hebben we alleen al meer dan 500 berekeningen gemaakt voor zonnepanelen. Onze constructeurs hebben hierdoor alle denkbare situaties en oplossingen gezien. Het is mede dankzij deze expertise dat onze opdrachtgevers altijd een goed en efficiënt constructief ontwerp van ons krijgen. Daarnaast kunnen wij garanderen dat jij jouw vergunning krijgt!

Offerte aanvragen
Constructieberekening zonnepanelen nodig voor jou huis, zo plaatst je deze

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in om een vrijblijvende offerte te ontvangen. De offerte ontvang je uiterlijk binnen 1 werkdag.

Toelichting

  1. Archiefstukken. De archiefstukken kunnen worden opgevraagd bij uw gemeente. Soms kan dit online via de website, soms moet u hiervoor een afspraak inplannen.
  2. Bouwtekening. In uitzonderlijke gevallen dient u ook een bouwtekening aan te leveren. Dit is afhankelijk per gemeente.
  3. Wensen. Beschrijf of schets uw wensen. Waar moet de doorbraak komen (schetsen wat het idee is). Waar moet de opening komen. Schetsen op tekening. Aangeven van locatie doorbrak
  4. Urgentie. Wat is de urgentie van uw constructieberekening?

"*" geeft vereiste velden aan

1Contact gegevens
2Documenten
3Adres gegevens

Hulp nodig of heb je een vraag?

Wij helpen je met het verkrijgen van de juiste informatie die je nodig hebt om je goed voor te bereiden op jouw verbouwing.